"Spansk" omelet

Forårs laks

Sidste forår, var jeg ude og spise på en nordjysk café med en veninde. Jeg fik denne menu:

  • Ovnbagt peberlaks
  • Smørstegne artiskokker
  • Grøn pesto
  • Tørrede tomater
  • Brune bønner
  • Frisk salat med rødløg og asparges.
  • Grønne oliven
  • Rød peberfrugt

Det var utroligt lækkert, derfor gik jeg i færd med at finde ud af, hvordan jeg selv kunne gøre kunsten efter. Da jeg ikke har den originale opskrift, smager den selvfølgelig ikke 100% som på cafeen – men jeg er meget tilfreds med resultatet. Enjoy!

Ovnbagt laks:
Det vigtigste er, at laksen ikke bliver tør! Den skal have en sprød skorpe, men være blød og saftig indeni.

Smør et ildfast fad og kom den friske laks (efter behov) i fadet. Smør en smule smør på toppen af laksen og krydder med med friskkværnet peber og en smule groft salt.

Lad derefter laksen bage i almindelig ovn i 20 min. ved 200 grader. Oven må gerne forvarmes ved 200 grader.

Smørstegte artiskokker:
Man man smørstege artiskokker på forskellige måder, men jeg har valgt den hurtigste måde, jeg kunne komme på.

Skær artiskokken ud i små tynde firkanter.

Opvarm en dyb pande med smør og kom artiskokkerne på kort efter. Kom friskhakket basilikum ved – det krydre lækkert og ser flot ud.

Steg artiskokkerne ved svag varme i ca. 15 minutter – de må på INGEN måde blive brændte!

Grøn pesto:
Pesto er lækkert, nemt at lave og bør ikke kun være en spise i Italien.

Hak 3 fed hvidløg meget fint
Hak også 100 g pinjekerner fint
Riv 50 g parmesanost
1 bundt frisk basilikum
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Krydder med salt og peber efter behov og smag

Du kan evt. hakke det hele sammen med en foodprocessor.

Tørrede tomater: 
OBS: Halvdagsprojekt!

Du kan tørre tomater på mange forskellige måder, men disse tomater må ikke være helt uden saft, så de skal ikke være ligesom de tørrede tomater man mange gange kan købe færdiglavet i glas.

Dette er cocktailtomater og cherrytomater.

Brug den mængde, du har behov for.
Sørg for at skylle dem godt og skær den ud i halve på langs (cocktailtomater). Cherrytomaterne skærer du i halve.

Læg tomaterne spredt ud på en bradepande med bagepapir og krydder dem let med olivenolie, salt og peber, frisk timian og balsamico.

Lad tomaterne bage i ovnen ved 100 grader varmluft i ca. tre timer til de har den ønskede konsistens.

Brune bønner: 
Når man skal bruge bønner i madlavning, skal de udblødes. Disse bønner skal udblødes i ca. 8 timer.
Kog derefter bønnerne med rigeligt vand under tog i ca. 20 min. Vær dog opmærksom på, at de ikke må blive udkogte!

Frisk salat med rødløg, peberfrugt, oliven og asparges:
Skyl salaten godt og skær rødløget i tynde ringe.
Peberfrugten skæres fint ud i ternen.

Asparges skal være friske, men dampes under let vand i en gryde med låg i ca. 3 min., så de stadig er al dente.

Anretning:
Anret måltidet som på billedet, eller find selv på en flot måde, du kan gøre dine gæster endnu mere sultne – husk, du spiser også med øjnene 🙂

Velbekomme!

Knap_følgpåfacebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Spansk" omelet