Lækre brunkager

Lækre brunkager

Det er så hyggeligt med decembermåned – og jeg har traditionen tro bagt brunkager!

 

Dette skal du bruge:
  • 250 g smør i mindre stykker
  • 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike (Jeg valgte dog at støde dem selv!)
  • 25 g finthakket sukat (Vi var ikke helt klar over, hvad det var, men jeg kan oplyse, det er sådan nogle “gummi” lignede firkanter i en lille æske – hvis det kan hjælpe!)
  • 1¾ tsk potaske
  • 1 spsk lunkent vand
  • 500 g hvedemel
OBS! Jeg lavede dejen tidligt om morgen, kom den i fryseren OG lod dem fryse ned til om aftenen.

 

Sådan her gør du:
Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring – det må ikke koge. Tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid: Ca. 7 min. ved 175°
  • Og TADA’!!!
    Lækre brunkager til julens hyggelige, men kolde tid 🙂

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre brunkager