Lækre brunkager
Det er så hyggeligt med decembermåned – og jeg har traditionen tro bagt brunkager!
Dette skal du bruge: |
- 250 g smør i mindre stykker
- 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
- 250 g sukker (ca. 3 dl)
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike (Jeg valgte dog at støde dem selv!)
- 25 g finthakket sukat (Vi var ikke helt klar over, hvad det var, men jeg kan oplyse, det er sådan nogle “gummi” lignede firkanter i en lille æske – hvis det kan hjælpe!)
- 1¾ tsk potaske
- 1 spsk lunkent vand
- 500 g hvedemel
OBS! Jeg lavede dejen tidligt om morgen, kom den i fryseren OG lod dem fryse ned til om aftenen.
Sådan her gør du:
Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring – det må ikke koge. Tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Bagetid: Ca. 7 min. ved 175°
Bagetid: Ca. 7 min. ved 175°
-
Og TADA’!!!Lækre brunkager til julens hyggelige, men kolde tid 🙂
This inudtroces a pleasingly rational point of view.